Niedermüller Péter feljelentést tesz a Magyar Nemzet egyik cikke miatt

2024. május 21. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

„Rekordot döntött a Fidesz-média az egy mondaton belüli hamis állítások versenyszámában” – írta keddi Facebook-posztjában Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere, aki jogi jogi lépéseket akar tenni a Magyar Nemzet egyik cikke miatt.

A kormányközeli lap arról írt egy névtelen forrásra hivatkozva, hogy „Niedermüller választottja” kétszázmillió forintot és önkormányzati lakást kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól. A cikk szerint a Hot-Home TTA Kft. 2021-ben, alig egy évvel a megalakulása után közel kétszázmillió forint értékű szerződést kötött a VII. kerülettel, amiből 120 milliós nyereségre tett szert. Azt is állítják, hogy a cég tulajdonosa egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

A cikk állításaira reagált Niedermüller, aki a közösségi oldalán azt írta, az említett cég a megbízásait az önkormányzat ingatlangazdálkodási cégénél, az EVIN-nél nyerte el három évvel ezelőtt, hivatalos beszerzésen. „Munkáit rendben elvégezte, a beszerzések eredményét a vesztesek sem vitatták. A cég tulajdonosa pedig, akit nincs szerencsém ismerni, nem bérlője az önkormányzatnak. Valamikor valóban az volt, de azt a lakást még Hunvald György (ma Hunwald György) polgármestersége idején kapta. Sportnyelven szólva: már a félidőben 3-0 ide, és még pályára sem léptünk” – írta a VII. kerület polgármestere.

Hozzátette: „Jómagam és Erzsébetváros Önkormányzata megtesszük a szükséges jogi lépéseket mindazon médiumok ellen, amelyek gátlástalanul terjesztik a hamis állításokat.”

Az „ügynek” folytatása is lett, ugyanis a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a Magyar Nemzet írása alapján a Fővárosi Főügyészséghez fordult, mert szerinte – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!