Júliustól 101 egészségügyi intézményben bárki foglalhat időpontot a neten

2024. május 21. – 07:31

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt októbertől már 83 szakrendelőbe telepítették az új betegút-menedzselő rendszert, amelyben a területhez tartozó háziorvosok, helyi szakorvosok foglalhattak időpontot pácienseiknek. Ezt úgy bővítik ki júliustól, hogy bárki hozzáférhet az időpontfoglaláshoz.

„Júliustól lépcsőzetesen további 101 intézményben válik elérhetővé a szolgáltatás, amelyben már a beteg is foglalhat időpontot” – idézte a Népszava Szondi Zitát, az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) főigazgató-helyettesét.

Az alapellátásból körülbelül 9 millió esetben érkezik beutalóval szakrendelésekre beteg, a többi közel 56 millió esetben más szakorvosok kérésére, illetve beutaló nélkül fogadják a pácienseket. Ha az ő ellátásukat sikerül jól megszervezni, akkor gyorsabbá és hatékonyabbá válhat az ellátás.

Azt várják az intézményektől, hogy valamennyi szakrendelő tegyen közzé szabad időpontokat, és mielőbb indulhassanak a közvetlen lakossági foglalások. Márciusban azt írtuk, hogy elvárás az, hogy ezek a szakrendelések a kapacitásuk 30 százalékát ajánlják fel a rendszerhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!