A kormány Debrecenben építené meg az új Közlekedési Múzeumot

Legfontosabb

2024. május 21. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János javaslatára a kormány Debrecenbe vinné az új Közlekedési Múzeumot. Az országjárásra indult építési és közlekedési miniszter kedd este a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón tartott lakossági fórumot, a helyszínen lévő tudósítóink jelentése szerint ott is beszélt erről, de a Dehir beszámolója szerint kedd délelőtt Debrecenben is ugyanezt mondta.

Nagykállóban Lázár hosszan sorolta, mekkorát fejlődőtt a vármegye székhelye, Nyíregyháza. Régen senki nem hitte el, hogy Kelet-Magyarországon is lehet turizmust fejleszteni, a nyíregyházi polgármester viszont rácáfolt erre az állatkert megépítésével, a nyíregyházi állatkertnek ma több látogatója van, mint a „finnyás budapesti értelmiség által látogatott múzeumoknak” – mondta. Ő is be akarja bizonyítani, hogy még magaskultúrát is lehet a keleti országrészbe hozni, ezért javasolja a kormánynak, hogy Debrecenben építsék meg a Közlekedési Múzeumot – tette hozzá tudósítónk szerint.

Korábban a Debrecen Televízió Közügy Extra című műsorának felvételén beszélt ugyanerről: „Ezt a kormány első olvasatban megtárgyalta, és ezt a 150 milliárd forintos beruházást meg lehetne valósítani valahol a BMW-gyár közelében. Úgyhogy én azt szeretném, hogy az új Közlekedési Múzeum, a közösségi közlekedés reneszánszát is szimbolizálva, illetve a 21. századi mobilitás jelentőségét kiemelve, itt lenne, Debrecenben.” Hozzátette, hogy céljuk, hogy mindenki megértse, mit jelent autóval járni napjainkban, és milyen perspektívát ad e mellé a tömegközlekedés. „Ezen gondolat mentén szeretnénk egy kifejezetten modern épületet felépíteni az autópálya mellé, ennek vizsgáljuk most a lehetőségeit” – tette hozzá a Dehir cikke szerint.

Maga az ötlet, hogy Debrecenben épüljön meg az új Közlekedési Múzeum, egyébként nem új, már 2022 novemberében is szóltak arról sajtóinformációk, hogy Lázár minisztériuma ide vagy Nyíregyházára vinné az intézményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!