Szentkirályi nem fogna kezet Gyurcsánnyal, de nagyon szeretne vele vitázni

2024. május 17. – 18:52

Másolás

Vágólapra másolva

„Szerencsére nem álmodok se Karácsony Gergellyel, se Gyurcsány Ferenccel, de (…) rémálom mind a két ember, és az, amit most Budapesttel csinálnak” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra a Blikknek adott videóinterjúban, amelyben fél órán keresztül szinte kizárólag a DK elnökéről tudott csak beszélni.

„Nagyon tele van a hócipőm Gyurcsány Ferenccel” – ismerte el Fidesz főpolgármester-jelöltje, és azt is elárulta, hogy 2005 környékén a „Gyurcsány Ferenc-jelenség” miatt szállt be a Fidelitasba, majd az őszödi beszéd alapjaiban meghatározta a későbbi közéleti tevékenységét.

Szentkirályi nem szívesen fogna kezet Gyurcsánnyal, de nagyon szeretne vele vitázni, mert ő azt látja, hogy valójában a DK elnöke vezeti a fővárost Karácsony helyett, és egy étteremben is a séffel vitatkozunk, ha problémánk van az étellel, nem a felszolgálóval.

„Gyurcsány ül a kormánynál, Karácsony Gergely meg a hátsó ülésen, a gyerekülésből pislog kifelé”

– mondta a fideszes politikus, aki szerint a főpolgármester történelmi bűne, hogy bevitte a hátán Gyurcsányt és az ő embereit 2019-ben, így visszatért Budapestre a „Gyurcsány-korszak”. Még Gyurcsány volt testőrének is találtak munkát az egyik fővárosi cégnél, de Szentkirályi nem lenne meglepve, ha a volt miniszterelnök fodrászának és bejárónőjének is „egy fővárosi cég lenne a feneke alatt”.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje arról is beszélt az interjúban, hogy Karácsony minden egyes pozícióját eddig ugródeszkának tekintette, „soha nem ott érzi jól magát, ahol van”, és stoppolja a helyet azok elől, akik szeretnének és tudnának tenni valamit Budapestért. A budapesti választók adtak egy esélyt Karácsonynak 2019-ben Szentkirályi szerint, ám a főpolgármester „a választók arcába hazudott”, és nem tartotta be az ígéreteit.

Úgy fogalmazott, a főpolgármester dolga a jópofa videók készítése helyett az lenne, hogy élhető, szervezett és tiszta legyen a város, és el lehessen jutni A-ból B-pontba. „A liberálisok is azt szeretik, ha nem folyik ki a szemét a kukából” – jegyezte meg Szentkirályi, és arról is beszélt, hogy Karácsonyék átgondolatlanul akarják megsarcolni autósokat ahelyett, hogy P+R parkolókat építenének, az elmúlt öt évben pedig össze vissza festették fel a biciklisávokat.

Elárulta, hogy férjével, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel szoktak a politikáról is beszélni otthon, de

„nem vagyunk az a pár, amely hazamegy, és ugyanazt folytatja, amit egyébként napi 12 órában csinál”.

Biztos benne, hogy volt olyan szakmai kérdés, amiben nem értettek egyet, de nem tudott konkrét esetet felidézni a kormánypárti főpolgármester-jelölt. Azt mondta, tudatosan nem teregetik ki a bulvármagazinokban a magánéletüket, a házasságuk pedig azért is jó, mert nagyon hasonlóan gondolkodnak.

Az interjúból kiderült, hogy Szentkirályi hobbija a gombászás. Az a trükkje, hogy mindig olyanokkal megy gombászni, akik értenek hozzá, és egyetlen gombát sem hajlandó hazavinni anélkül, hogy előbb egy szakértő átvizsgálná. Megígérte, hogy Gyurcsánynak soha nem fog gombapaprikást főzni, de valójában semmit nem szeretne a DK elnökének főzni, „maximum egy vereséget Karácsony Gergellyel közösen”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!