Szijjártó: Nemzetbiztonsági kérdéseket nem fogok a nyilvánosság előtt megvitatni

2024. május 16. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan dokumentumokról számolt be a 444.hu csütörtökön, amik további bizonyítékok a Direkt36 két évvel ezelőtt feltárt információira, mely szerint orosz titkosszolgálatok széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózat ellen. Egyben pedig a dokumentumok azt is bizonyítják, hogy a külügyben tudtak a támadásról: az egyik magyar titkosszolgálat vezetőjének levele egyértelműen leírja, milyen kiterjedt kibertámadásokról van szó, és azt is tisztázza, kik az elkövetők. Erről korábban Szijjártó Péter azt mondta: kampányhazugságról van szó.

A korábbi állításokkal, a nemzetbiztonsági kvalitásokkal szembesítették Szijjártó Pétert is, majd miután a külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy állta a sarat a fejlett nemzetbiztonsági rendszer – képes volt arra, hogy a magyar nemzeti érdekeket megvédje – és hogy ő nem tud olyan orosz támadásról, ami nagy mennyiségben feltörte a külügyminisztérium gépeit, szembesítették azoknak a dokumentumoknak a tartalmával, ami épp ezeket a támadásokat támasztja alá.

A videó a 444.hu-ra vágott, szerkesztett formában került ki, ám a cikk megjelenését követően egy részletet közzétett abból Szijjártó is. Ő ugyan az anyagra vágtalan interjúként hivatkozik, ez – a 444.hu videója alapján – a beszélgetés egy részlete lehet, igaz, valóban vágatlanul.

A feltöltött videó mellé Szijjártó azt írta:„ Akkor nézzük meg vágatlanul is a 444 interjút és ne legyünk naivak, ha egy kormány szuverén, akkor azt minden irányból támadják. Ebben csak egy dolog állandó, a balliberális média mindig választási kampányban támad a legjobban és a leggátlástalanabb eszközökkel. Nekünk nemzeti érdekeink vannak, nekik megrendelőik (a kérdés vajon vannak-e köztük titkosszolgálatok?)”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!