Hét év után hivatalosan halottá nyilvánították VV Fannit

2024. május 15. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után befejeződött a VV Fanni-ügy, a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalosan halottnak nyilvánította a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fannit, írja a Blikk.

Dr. Lichy József, a család jogi képviselője azt mondta, bár a jogi procedúrának vége, „azt soha nem felejthetjük el, hogy Fanni holtteste a mai napig nem került elő”.

Tavaly ítélték jogerősen húsz év fegyházbüntetésre B. Lászlót a nő meggyilkolása miatt. A bíróság első fokon életfogytiglanra ítélte a férfit, később az életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év fegyházbüntetést kapott a férfi azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint a férfi 2017 őszén megtudta, hogy a nő a megtakarított pénzét a lakásában tartja, elhatározta, hogy akár erőszakos úton is megszerzi tőle. Találkozót beszéltek meg, miután a mobilján rákeresett a „bódító szer, bódító szerek” kifejezésekre.

Amikor este találkoztak, a bántalmazása következtében a nő meghalt. Szembesülve tettével, a férfi elhatározta, hogy azt a látszatot fogja kelteni, hogy a nő elutazott. Magához vette az okmányait, bőröndbe pakolta néhány ruhadarabját, és a lakáskulcsát is elvette. A nő dolgait az autóba tette, a holttestet a csomagtartóba tette, majd felvett egy utast, és Siófokra ment. Másnap reggel Szalkszetmártonra a régi kompátkelőhöz hajtott, és a holttestet a Dunába dobta – ismertették a bűntett körülményeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!