Vitézy Dávid nem tegeződik Orbán Viktorral

2024. május 14. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Diszpécserszolgálathoz befutó vészjelzésekkel, mobiltelefonos applikációba integrált csettel, kék lámpás autókba ültetett rendészekkel és újragondolt szervezeti szabályozással indítaná be Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a BKK-rendészetet, ha június 9-én megválasztják. Erről a 444-nek adott hosszú interjúban beszélt részletesen, ahol az is kiderült, hogy milyen egyéb terveket valósítana még meg a fővárosban, 101 pontos programja alapján. A rendészet ötletét azzal indokolta, hogy havi hetven atrocitásról érkezik bejelentés a BKV-hoz, ezért tartja szükségesnek, hogy a főváros kezében lévő jelenlegi eszközökkel fokozzák a biztonságot a közösségi közlekedési járműveken.

Vitézy átgondolná a Budapesten kialakított kerékpársávok rendszerét is, hogy azok ne akadályozzák a gépjárműforgalmat és a közösségi közlekedést, egyúttal nagyobb biztonságban érezhessék magukat, akik kerékpároznak. Az infrastruktúra további fejlesztésének lehetőségeiről a főpolgármester-jelölt a Kerékpárosklubbal is egyeztetett, és nemzetközi példákból is merítene.

Mint kifejtette, csalódott Karácsony Gergely városvezetési teljesítményében, mert bár 2019-ben a jelenlegi főpolgármesterre szavazott, majd egy ideig segített is neki, szerinte Karácsony az utóbbi években miniszterelnöki szerepre készült, és erre használta pozícióját.

A beszélgetés további érdekes része Vitézy Dávidnak a Fideszhez fűződő viszonyát is érinti, amelynek saját bevallása szerint sosem volt tagja, az Orbán Viktorral közös szálakról pedig azt mondta, családi összejövetelen nem találkoznak és nem is tegeződnek.

A későbbiekben felidézték, hogy Vitézy 2015-ben néhány hónapig kormánybiztos volt, és ekkor jelentek meg először azok a kék hátterű óriásplakátok, amelyeken a kormány idegenellenes üzeneteket fogalmazott meg, illetve ekkortájt tartották a migránsügyi nemzeti konzultációt is. Erről, illetve az állami propaganda későbbi fejezeteiről azt mondta, azokról sokszor ugyanúgy a sajtóból értesült, mint az olvasók.

Mint hozzátette, az oroszokhoz való folyamatos közeledéssel és az orosz metróval kapcsolatos döntéssel messzemenőkig nem értett egyet. 2022-ben ismét a Fidesz nyerte az országgyűlési választásokat, Palkovics László kereste meg miniszterként, hogy rendbe raknák a MÁV-ot és a Volánbuszt, amit Vitézy élete nagy lehetőségeként értékelt, ezért vállalta el a közlekedési államtitkári posztot, ahonnan Palkovics távozása után, Lázár érkezésekor távozott.

Bár elvileg találkozhattak, sőt, szakterületük átfedése miatt dolgozhattak volna együtt Magyar Péterrel, Vitézy azzal reagált az erre vonatkozó kérdésre, hogy Magyar éppen a miniszterváltás, illetve a tárca átalakítása idején érkezett meg a Volánbusz igazgatóságába, ezért elkerülték egymást. Vitézy Dávidot meglepte Magyar felbukkanása a közéletben és úgy látja, az ellenzéki szavazók saját pártjaikból való kiábrándulása növelheti a népszerűségét, illetve az, hogy sokan várják, hogy valaki jöjjön, és vegye fel a kesztyűt Orbán Viktorral szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!