Újabb nap, újabb pereket vesztett Orbán Viktor

2024. május 14. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva


Az Rtl.hu szerkesztősége nyerte kedden a Fővárosi Törvényszéken azt a bírósági pert első fokon, amelyet Orbán Viktor indított a hírportál ellen – írja a Media1. A lap szerint Orbán keresetét nem találta alaposnak a bíróság, ezúttal is a perköltség 100 százalékának megfizetésére kötelezte a bíróság.

A lap szerint kedden teljes mértékben elutasította Orbán keresetét a Magyar Narancs szerkesztősége ellen is, magánszemélyként az alperes számára 381 ezer forint perköltség, továbbá 36 ezer forint a magyar állam a NAV-nál vezetett illetékszámlájára való megfizetésre kötelezve őt.

Orbán magánszemélyként perelt be több szerkesztőséget, miután azok szemléztek egy Sparról szóló cikket. Az Economx vette észre a Spar Austria-csoport vezérigazgatójával készült interjút, amiben Hans Reisch arról beszélt, hogy a Spar átalakította működését, és Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét, nehogy Orbán Viktor oligarcháinak kezébe jusson a cég. Az interjúból készült szemlét több lap is átvette, amelyeket Orbán ugyanúgy beperelt. A beperelt lapok között van a 24.hu, a 444.hu, a Klubrádió és a Hírklikk is. A keddi ítélet szerint

az RTL korrekt módon számolt be az üzletember szavairól, valamint lehetőséget biztosított Orbán ellenvéleményének közlésére is.

A Fővárosi Törvényszék hétfői, elsőfokú ítéletében az Indexnek adott igazat, az Economx cikkét szintén szemléző Klubrádió viszont elbukta a pert Orbánnal szemben, az ítélet ellen fellebbeztek.

Az ítéletek szerint a miniszterelnök közszereplőként köteles eltűrni, ha a sajtóban kritikus vélemény jelenik meg, a sajtó szabadságát nem korlátozhatja helyreigazítási perrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!