Magyar Hang: Legalább hét magyarországi iskolában volt hétfőn bombariadó

2024. május 13. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország több pontján bombariadók történtek iskolákban a Magyar Hang összefoglaló cikke szerint, ők összesen hét iskoláról tudnak. Szegeden és Szombathelyen két-két iskolát, (a Fejér vármegyei) Kulcson és Nyíregyházán egy-egy iskolát kellett emiatt kiüríteni.

Ezek az intézmények éjjel kaptak emailben bombafenyegetést, kivéve Nyíregyházát, ahova telefonon érkezett a bejelentés. Az értesülést a rendőrség is megerősítette a Hangnak. Robbanószert sehol sem találtak eddig, egyes iskolákban már a tanítás is folytatódott. Olyan iskola is akadt, ami ma már nem nyit ki.

A Magyar Hang szerint egy fővárosi iskolában is bombariadó volt hétfőn, ezt több szülőtől tudja a lap. A riadó reggel 8 óra után történt, a gyerekeket egy közeli játszótérre vitték, ahonnan 12 óra után térhettek vissza a padokba.

Május 7-én összesen 1323 szlovákiai iskolában volt bombariadó, akkor a fenyegetések orosz címről érkeztek, de szlovák nyelven. Az állítólagos támadó az iszlám vallást szóba hozva közölte, hogy robbanóanyag van az iskolában, és nagy támadásra készül. Akkor nemcsak iskolákat, hanem bankokat és kereskedelmi láncokat is fenyegetés ért. A Hangnak egyelőre nem válaszolt arra a rendőrség, hogy lehet-e köze a két esetsornak egymáshoz.

A Telex is megkereste kérdéseivel az Országos Rendőr-főkapitányságot, ami a következő választ adta írásban:

„…tájékoztatjuk, hogy a megkeresésben szereplő ügyekben közveszéllyel fenyegetés miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál folyamatban van a nyomozás, azonban annak érdekére tekintettel nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!