Nyomoz a rendőrség a Richter cirkusz soproni balesetének ügyében

2024. május 6. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság a cirkuszbaleset ügyében. Szombat délután egy 2,5 méteres tartóoszlop csapódott a közönség soraiba a Richter cirkusz előadásán Sopronban, és egy néző súlyos sérülést szenvedett. A rendőrség a Telex kérdéseire válaszolva azt írta, hogy az eljárást ismeretlen tettes ellen indították meg. A cirkusz szombat délután a Facebookon tett közzé egy rendkívüli közleményt, azt írták, a baleset a lengőtrapéz produkció közben történt.

Egy olvasónk nézőként vett részt az eseményen, ő arról számolt be, hogy a baleset a szünet utáni első számban történt:

„Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett, és erőből a közönségbe csapódott”

– foglalta össze a történteket. Úgy emlékszik, a kifeszítőrúd nagy erővel csapódott a közönségbe, ahol a rúd az ötödik sort is elérte. Olvasónk több furcsaságot is észrevett az előadás alatt, például azt, hogy az előadás első részében védőháló sem volt a légtornászok alatt, akik közül ketten a szünetben még büfésként is dolgoztak. Utólag az is meglepte, hogy nem volt mentő a helyszínen egy ilyen rendezvényen, ezért amint kiértek, felhívta a mentőket.

A Richter erre a közleményében azt írta, hogy a nézőhöz „egyből mentőt hívtak, az orvosi ellátása folyamatban van”.

Richter Flórián igazgató az esettel kapcsolatos kérdéseinkre azt írta, hogy minden érdemleges információt megosztott már korábban, további tájékoztatást már csak a hatóságok tudnak adni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!