2,5 méteres tartóoszlop csapódott a közönség soraiba a Richter cirkusz előadásán

2024. május 4. – 22:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Richter cirkusz soproni előadásán szombat délután háromkor súlyosan megsérült egy néző, miután, mint a Richter Florian Cirkusz közleményében írja, „a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett”.

Egy olvasónk nézőként vett részt az eseményen, ő arról számolt be, hogy a baleset a szünet utáni első számban történt:

„Először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott”

– foglalta össze olvasónk a történteket. Úgy emlékszik, a kifeszítőrúd nagy erővel csapódott a közönségbe, ahol a rúd az ötödik sort is elérte. „Sikítás, sírás hallatszott, mi kimentünk azonnal, felnőttek, gyerekek elindultak kifelé”.

Mint elmondta, több furcsaságot is észrevett az előadás alatt, például azt, hogy az előadás első részében védőháló sem volt a légtornászok alatt, akik közül ketten a szünetben még büfésként is dolgoztak. Utólag az is meglepte, hogy nem volt mentő a helyszínen egy ilyen rendezvényen, ezért amint kiértek, felhívta a mentőket.

A mentők erre elmondták neki, hogy a cirkusz is kihívta már őket, azonban abból a hívásból nem derült ki, hogy pontosan mi történt: „nekem kellett megmondanom nekik, hogy nem beteg van, hanem sérült” – mondta olvasónk. A Richter erre a részére közleményében csak annyit írt, hogy a nézőhöz „egyből mentőt hívtak, az orvosi ellátása folyamatban van”.

Olvasónk azt is elmondta, hogy „meglepi, hogy holnap már kinyit a cirkusz”. Ezzel klappol a Richter közleménye is, amelyben azt írták: a baleset miatt a cirkusz a szombat délután hatkor kezdődő előadását már nem tartotta meg, ezek a jegyek viszont a vasárnapi előadásaikra lesznek érvényesek.

„A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének!” – tették hozzá.

Az ügyben a megyei rendőrséget is megkerestük, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!