Első fokon nyolc évet kapott a férfi, aki brutálisan összeverte volt élettársát

2024. május 2. – 13:36

Első fokon nyolc évet kapott a férfi, aki brutálisan összeverte volt élettársát
A férfi többszörös visszaesőként különösen súlyos ítéletre számíthatott – Fotó: Laczó Balázs / Telex
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Először szembe fújta barátnőjét gázsprével, aztán úgy hasba rúgta a bíróság szerint, hogy megrepedt a mája. A végén egy felhevített késsel megégette a nő nemi szervét és teste több részét. Mindent tagad a 30 éves B. István, akit a Győri Törvényszék csütörtökön nem jogerősen nyolc év fegyházra ítélt.

A kegyetlen bántalmazás miatt bíróság elé állt, erős testalkatú férfi két és félszer nehezebb a volt párjánál, így a sértettnek esélye sem volt védekezni. Több veszekedést és bántalmazást vészelt addigra át a viszony, mígnem 2022. április 5-én minden addiginál kegyetlenebbül bánt el vele a törvényszék szerint.

Lakótelepi albérletükben nekitámadt, gázsprével szembe fújta, többször hasba rúgta, a felizzított késsel égette lapockáját, lábát, végül a hüvelyét. Az áldozat úgy menekült el a további kínzás elől, hogy amikor a férfi átment a másik szobába, ő alsóneműben kiugrott a két és fél méter magasan lévő, földszinti ablakon. A közeli dohányboltban kért segítséget, a támadó ezalatt észlelte a szökést és elszökött a felelősségre vonás elől. A Győr melletti Nyúlon rejtőzött el ismerősénél, de rögtön megtalálták és őrizetbe vették.

A sértett életét sikerült megmenteni, közvetlen életveszélyben volt a máj repedése és a belső vérzés miatt. Látása sem lesz a régi, mert szaruhártyát ért sérülés miatt a bal szemével húsz százalékkal gyengébben lát.

A Győri Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt 8 év fegyházra ítélte a férfit, akit akár 12 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhettek volna, mint többszörös visszaesőt. A középmértéket meghaladó büntetés oka a több súlyosító körülmény, főként az, hogy igen közeli életveszélyről beszélünk, a bántalmazás módja pedig különösen kegyetlen és kitartó volt.

A férfi viszont azt állítja, hogy mese az egész, amit a nő azért talált ki, hogy őt börtönbe juttassa. Így a védelem elsődlegesen felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. A védelem azzal érvelt, hogy az áldozat többször is változtatta vallomását. A dohánybolti jelenet után már menteni próbálta élettársát, levelet akart írni a börtönbe, hogy bocsánatot kérjen tőle, majd a bírósági tárgyalás során visszatért az első vallomáshoz, amellyel újból vádolta a férfit.

Dr. Bóka Tibor bíró indoklásában ízekre szedte a vádlott védekezését kezdve azzal, hogy még a szakértői megállapítás szerint sem okozhatta volna a lapockáját ért sérülést saját magának a nő. A többi sérülés esetében is életszerűtlen, hogy kétszer-háromszor és negyedszer is megégesse magát szörnyű fájdalmat okozva ezzel, miután gázspray-vel saját szemébe fújt. És mégis hogyan okozta volna az életveszélyes sérülést, a hasűri vérzést, miközben még azt is ellenőrizték, hogy a környéken akad-e olyan tereptárgy – és nem akad –, amire ilyen eredménnyel eshetett volna rá. És végül:

miért menekült el a vádlott, ha semmi köze sem volt a nő bántalmazáshoz és valóban azt se tudta, párja épp hol van és mit csinál?

A vádlott letartóztatásban várja az ítélőtábla jogerős ítéletét.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!