Újraindul az 50 milliós EU-s támogatásból épült falusi szálláshellyel ismertté vált fideszes polgármester Pétervásárán

2024. április 29. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

Újraindul a Heves vármegyei Pétervására fideszes polgármestere, Eged István, aki tavaly azzal került be a hírekbe, hogy 50 millió forint uniós támogatásból épített falusi vendégházat, írja az RTL. Erről elsőként Hadházy Ákos független képviselő számolt be. Hadházynak először elismerte a polgármester, hogy övé a vendégház, majd arra hivatkozott, hogy csak a betegszabadságát tölti ott. Később az RTL derítette ki, hogy a polgármester további 15 milliót nyert egyebek mellett a jakuzzira és a kerti konyhára.

Az RTL megkérdezte Hadházyt, mit szól Eged István újraindulásához. A független képviselőt nem lepte meg a polgármester újraindulása, de az igen, hogy a Fidesz ezt bevállalja. A polgármester az RTL-nek azt nyilatkozta, hogy nem történt szabálytalanság a vendégháznál, Hadházy Ákos állításait pedig lejárató kampánynak nevezte. Eged István szerint jó esélyei vannak az újraválasztásra, mert „engem itt ismernek, és pontosan tudják, hogy nálunk minden tisztességes és minden rendben van”.

Egednek 2019-ben nem volt ellenfele, most viszont két kihívója is lesz, mindketten függetlenként indulnak a június 9-i önkormányzati választáson. Az egyik polgármesterjelölt, Bukrán Csaba azt mondta az RTL-nek, hogy a vendégház körüli botrány miatt vállalta az indulást. „Azt látjuk a településen, hogy a pályázat pénzek nagy része nem jól van felhasználva. Olyanok kerülnek helyzetbe, aki a polgármester úr baráti körében vannak.”

Az 50 milliós falusi szálláshely ügyét az Integritás Hatóság is vizsgálta, és több szabálytalanságot is megállapítottak ennek során. Ezért szabálytalansági eljárás lefolytatására szólították fel az irányító hatóságot, az Agrárminisztérium azonban azt közölte, hogy ilyen eljárás az uniós és a hazai szabályok alapján nem indítható jogszerűen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!