Felfüggesztett egy szülész főorvost a nyíregyházi kórház, miután az durván trágár kommenteket írt Cseh Katalin posztjához

2024. április 29. – 13:25

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlanul durva és trágár kommenttel reagált a nyíregyházi kórház csoportvezető főorvosa Cseh Katalin pénteki Gazprom–Fradi-szponzorációs Facebook-posztjára, amire egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A szülész-nőgyógyász két kommentjét most betűhíven idézzük:

Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki,s s úgy húzzon a s saját nyakadbaromarc'...ha már nem szopta le inkább édespapát...anno!

Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat,a botmixert is esetedben...akár 9 hónapos magzati korodban is…

Mindkettőt dr. Kornafeld János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyásza írta. A nyíregyházi Jósa András tagkórház csoportvezető főorvosa azzal kapcsolatban reagált így, hogy Cseh Katalin bejelentette, az UEFA-hoz fordul a Momentum, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját.

Szombaton kerestük dr. Kornafeld Jánost, hogy megtudjuk, ő írta-e a kommenteket, és ha igen, akkor állami fenntartású kórház szülész-nőgyógyászaként nem tartja-e etikailag aggályosnak ezeket a kommenteket. Kérdeztük azt is, hogy szerinte szülész-nőgyógyászként megengedhetők-e az ilyen jellegű megnyilvánulások.

Kerestük a kórház vezetését is, hogy megtudjuk, mit gondolnak az egyik orvosuk szokatlanul trágár kommentjéhez, és szerintük etikus-e, hogy egy csoportvezető nőgyógyász ilyen megjegyzéseket tegyen.

„Felháborodással szembesültünk az Ön által megosztott bejegyzéssel. Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük”

– válaszolta a Telex kérdéseire a nyíregyházi kórház hétfőn.

Megkerestük Cseh Katalint is, hogy megtudjuk, mit szól a kommentekhez. „Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy a magyar közbeszéd jelenlegi állapotában a véleménykülönbségek normális és civilizált kifejezése helyett sokkal inkább az ilyen uszításra, hergelésre tevődött át a közbeszéd. Én természetesen teljesen elfogadom azt, hogy ha valaki nem ért egyet velem, vagy nem ért egyet egy politikai oldal véleményével” – mondta.

Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére. „Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése” – mondta Cseh, aki maga is szokott nőnap alkalmából gyűjtést készíteni a legextrémebb kommentekből. Szerinte kiemelten fontos lenne a közbizalom megteremtése az egészségügy felé. „Én azt hallom, azt tapasztalom, hogy rendkívül nagy fenntartással viseltetnek a magyar nők pont emiatt a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság miatt az egészségügyi ellátással szemben, és sajnálom, hogy számos nő úgy megy be a kórházba, hogy aggódik amiatt, hogy milyen ellátásban lesz része” – mondta Cseh Katalin.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!