Bányai Gábor Gulyás Gergelytől kérte, hogy helyezzék vissza a kiskunhalasi kórház főigazgatóját

2024. április 29. – 04:57

Másolás

Vágólapra másolva

Párt- és politikamentes szimpátiatüntetést szerveztek civilek dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház éléről váratlanul távozott főigazgató mellett, az eseményen mintegy kb. kétezer ember vett részt – becsülte meg a résztvevők számát a Baon.hu.

Szombaton írtunk arról, hogy a kórház Facebook-oldalán szűkszavú közleményben közölték szerdán, hogy dr. Szepesvári Szabolcs távozott aznappal a főigazgatói posztjából. A bejegyzésből nem derült ki, ki kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését, de Bányai Gábor, a térség fideszes képviselője a Facebookon azt írta, tudomása szerint Szepesvári Szabolcs nem követett el törvénytelen dolgot, ugyanakkor szerinte a távozás mögött „a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban”. Távozásával nem értett egyet, de beleavatkozni nem tudott.

Most a szervezők arról számoltak be az eseményen, hogy Bányai Gábor kezdeményezte: helyezzék vissza pozíciójába Szepesvári Szabolcsot. „A menesztés konkrét okairól továbbra sincs információm, annyit tudok, hogy másfél éve boszorkányüldözés folyt Szepesvári Szabolcs ellen a vármegyei központi kórház vezetője részéről, aki mindent elkövetett, hogy a halasi kórház főigazgatóját eltávolítsa a pozíciójából” – mondta a helyszínen Bányai azzal, hogy az elmúlt időszakban több vizsgálat is folyt a főigazgató ellen, de arról nem tud, hogy bármilyen szabálytalanságra fény derült volna.

„Bízom abban, hogy meg fog oldódni ez a személyi konfliktus, mert ugyan jogom nincs hozzá, de kezdeményezni fogom a kialakult helyzet és a várost, valamint a halasi kórházhoz tartozó településeket eluraló kétségbeesés miatt, hogy a központi vármegyei kórház vezetőjét is mentsék fel az állásából, mert már nem méltó arra, hogy a vármegye egészségügyéért feleljen egy személyben” – közölte Bányai Gábor.

Arról is beszámolt, hogy a helyzetről tárgyalt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, és kérte, hogy helyezzék vissza a főigazgatót. Emellett írásban is kérvényezi ezt az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjétől, dr. Révész János főigazgatótól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!