A fideszes képviselő sem tudta megakadályozni a kiskunhalasi kórház főigazgatójának távozását

2024. április 27. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szepesvári Szabolcs kolléga úr a mai napon az intézmény főigazgatói pozíciójából távozott. Az intézménymenedzsment, valamint az ágazatvezetés nevében ezúton szeretnénk megköszönni az elmúlt évek vezetői munkáját” – szűkszavú közlemény jelent meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Facebook-oldalán szerdán.

Az nem derült ki a rövid bejegyzésből, hogy ki kezdeményezte a munkaviszony megszüntetését, és milyen okok állnak a távozás mögött.

Miután megindultak a pletykák a városban, Bányai Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is megszólalt. Szerinte sokan most magyarázatot várnak. „Fontos tisztázni, hogy a távozás mögött a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban. Törvénytelen dolgot, mai ismereteim szerint Szepesvári igazgató úr nem követett el, ezt meg tudom erősíteni!” – írta Facebook-oldalán Bányai.

A fideszes képviselő szerint a konfliktusban az is szerepet játszhatott, hogy az utóbbi években jobban működött a kiskunhalasi kórház, mint a kecskeméti, „ahol mindenki látja, hogy sajnos komoly vezetési válság is van”.

„Igazgató úr sajnálatos távozásával nem értettem egyet, de ebbe beavatkozási lehetőségem sajnos nem volt”

– állítja Bányai.

A térség országgyűlési képviselőjeként azonban kötelességének és felelősségének érzi, hogy a mindenkori kórházvezetéssel együtt dolgozzon. „Most sem tehetek mást, segíteni fogom az új vezetőt, Dr. Lénárt Endre igazgató urat.”

„A sajnálatos személyi változások nem szabad, hogy a pozitív folyamatokat gátolják” – írja a képviselő, aki szerint itt nincs vége a történetnek. „A végére járok mindennek!” – ígérte választóinak.

Mindeközben már szimpátiatüntetést szerveznek a főigazgató mellett. A szervezők vasárnap este 18 órára várnak mindenkit a kiskunhalasi Semmelweis térre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!