Nem érzi magát bűnösnek a józsefvárosi boltos, akinek üzletében rászakadt a galéria a vásárlókra

2024. április 27. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Megértettem a vádat, de nem érzem magam bűnösnek” – a Blikk beszámolója szerint ennyit mondott a bíróság előtt az a kisboltos, akinek a Baross utcai üzletében még 2021 decemberében leszakadt a raktárnak használt, túlterhelt galéria, és meghalt egy vásárló. A férfit halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg, az ügyészség egy év fogházat kért, két évre felfüggesztve, de T. József ezt nem fogadta el, így hamarosan büntetőper kezdődik, írja a lap.

Az ügyész felolvasta a vádiratot, ami szerint a tulajdonos nem rendelkezett a galéria terhelhetőségére vonatkozó adatokkal, de folyamatosan terhelte azt, nem gondoskodott az üzlet biztonságos kialakításáról, a terhelhetőség ellenőrzéséről. T. József ügyvédje szerint nincs hivatalosan és pontosan rögzítve, hogy milyen jelek alapján és milyen gyakran kell ellenőrizni egy galéria terhelhetőségét a tulajdonosnak, ezért a védő újabb szakértők meghallgatását kérte az ügyben.

A lap beszámolója szerint a bolt tulajdonosa a folyóson odament a balesetben meghalt férfi lányához, pár percig beszéltek is, majd elköszöntek egymástól. A nő ügyvédje a tárgyalás végén bejelentette, hogy polgárjogi igénnyel élnek. Ha a bíróság megállapítja a felelősségét, a bolt tulajdonosa kártérítést is fizethet az áldozat családjának.

2021 decemberében a Telexen is írtunk arról, hogy egy férfi meghalt, hárman pedig megsérültek, amikor rájuk szakadt a raktárnak használt galéria a Baross utca 82. szám alatti kisboltban. A rendőrség honlapján azt írták, a férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Egy ott dolgozó nőt pedig kórházba szállítottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!