Leszakadt egy kisbolt galériája Józsefvárosban, egy ember meghalt

2021. december 28. – 13:49

Leszakadt egy kisbolt galériája Józsefvárosban, egy ember meghalt
Helyszínelők a Baross utca 82. szám előtti kisboltnál – Fotó: Cseke Balázs / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi meghalt, hárman pedig megsérültek, amikor kedd délelőtt rájuk szakadt a raktárnak használt galéria a Baross utca 82. szám alatti kisboltban.

A rendőrség honlapján azt írták, a férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Egy ott dolgozó nőt pedig kórházba szállítottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a törmelék és a galériában felhalmozott áru négy embert temetett maga alá, hármat sikerült kimenteni.

A helyszínen lévő kollégánk beszámolója szerint a bolt előtti járdaszakaszon óriási halomban állnak a sörök és egyéb élelmiszerek, ezeket a tűzoltók hozták ki a boltból.

Az érintett járdaszakaszt lezárták, fehér ruhás helyszínelők és rendőrök dolgoznak, a járókelőket átirányítják a Baross utca túlsó oldalára. Amíg a helyszínen volt kollégánk, kijött a bolt melletti házból egy nő is, akit korábban fejsérüléssel láttak el, ő szintén a boltban tartózkodott, amikor a baleset történt.

Fotók: Huszti István / Telex Fotók: Huszti István / Telex
Fotók: Huszti István / Telex

A helyszínen volt Szili-Darók Ildikó, Józsefváros alpolgármestere is, aki a Telexnek megerősítette, hogy egy üzletkötő halt meg, „aki az árut hozza-viszi”, és aki a tulajdonos személyes ismerőse volt.

„Tragédia, ma egy apuka nem megy haza a családjához”

– fogalmazott Szili-Darók. A többi sérült pedig a bolt dolgozója volt. Az alpolgármester lapunknak arról beszélt, a jövőben a VIII. kerületi önkormányzatnak jobban kell ellenőriznie, hogy a kis üzletek betartják-e az előírásokat, és csak a megengedett mértékben terhelik-e a galériákat. Több kis alapterületű bolt is van a környéken, amelyek hasonló módon, utólag beépített galériával oldják meg az áruk tárolását.

Statikusok vizsgálják, hogy hibázott-e a tulajdonos a Baross utcai üzletben. Az önkormányzat pedig intézkedett, hogy a szemetet az FKF szállítsa el a járdáról, írtak egy kérvényt a tulajdonossal, akit délután a rendőrség Teve utcai székházában kihallgattak.

Az első információk szerint a szomszédos söröző galériája szakadt le, de a későbbi, hivatalos hírek már csak a kisboltról szóltak. Lapunknak a helyszínen is azt mondták, hogy a sörözőnek nincs semmi köze az ügyhöz, ám a helyszínelés idejére bezárták. Várhatóan késő estig eltart a helyszínelés, délután újabb tűzoltók érkeztek, akik fűrésszel szedték szét a leszakadt galéria roncsait.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Józsefváros Újság információi szerint a baleset délelőtt 11 körül történt, a katasztrófavédelem azonnal kivonult, a VIII., IX. és XX. kerületekből is érkeztek autók.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!