A Momentum külön indul Kőbányán, a DK helyi jelöltje szerint viszont továbbra is őt támogatják

2024. április 22. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Kora délután arról posztolt a Facebookon Stemler Diána, a Momentum kőbányai képviselője, hogy pártja külön indul Kőbányán, „mert az óbaloldal pártjai mégis indítják a Fidesszel összejátszó, korrupt alpolgármestert”. Ezzel szemben órákkal később arról beszélt Mustó Géza, a DK kőbányai jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy továbbra is a DK és a Momentum közös támogatásával indul a kerület polgármesteri címéért.

Mustó szerint a két állítás nem zárja ki egymást. „Körzetekben önállóan indulnak, de én továbbra is közös polgármesterjelöltje vagyok az összes ellenzéki pártnak” – mondta az élő adásban.

A Momentum hétfői bejelentéséről elmondta, hogy az elmúlt 2,5-3 hónapban mindenki a legjobb szándéka szerint próbált egyeztetni a képviselői helyekről, de végül nem sikerült megoldani a helyzetet, ezért lett ez a megoldás. Mustó ugyanakkor tagadta azt, a momentumos Stemler Diána Facebook-posztjában szereplő állítást, miszerint tavaly május óta nem tudtak tárgyalni a kérdésről, mert ő elzárkózott volna attól. Mustó szerint több mint három hónappal ezelőtt elkezdődtek az egyeztetések a pártok budapesti tárgyalói között.

Stemler arról írt hétfői bejegyzésében, hogy mire az első egyeztetés megtörtént 2024 februárjában, Mustó „már minden, a gyakorlatban szinte alig létező mikropárttal egyesével megegyezett, jelölti helyeket ígérve nekik. Ekkor kiderült számunkra, és azóta folyamatosan bizonyságot kaptunk arról, hogy nekik nem az ellenzéki győzelem a fontos.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!