Tagadja a rendőrség által elfogott két külföldi, hogy ők tolattak volna bele az Andrássy úti Louis Vuitton-üzletbe

2024. április 18. – 20:22

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a rendőrség kedden azt közölte, hogy fél nap alatt azonosította és elfogta azt a két férfit, akik hétfőn hajnalban autóval beletolattak az Andrássy úti Louis Vuitton-üzletbe, aztán kipakolták azt, az ügyészség friss tájékoztatása szerint ők valójában csak a lopott holmik elszállításában segédkeztek, a tetteseket pedig továbbra is keresik – derült ki az RTL Híradójából.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az RTL-nek azt mondta, hogy a megalapozott gyanú szerint a montenegrói és a horvát férfi néhány órával a betörés után segített az elkövetőknek, egyikük taxival szállította a szajrét. A csatorna úgy tudja, hogy egyikük tagadott a bíróságon, másikuk pedig azt mondta, nem tudta, mit pakolt. Azt mindketten tagadták, hogy ott lettek volna hétfő hajnalban a helyszínen.

Egyikük ügyvédje is arról beszélt az RTL-nek, hogy a felvételeken nem védence szerepel, és így jelenleg hibás gyanúsításról van szó. Mindezek ellenére mindkét férfinak elrendelték a letartóztatását, mert fennáll a szökés veszélye, illetve azé is, hogy szabadon engedésük esetén felvennék a kapcsolatot a tettesekkel. A letartóztatás ellen mindketten fellebbeztek.

Hétfőn írtunk arról, hogy betörtek az Andrássy út 24. szám alatti luxusüzletbe, a kirakatot valószínűleg egészben döntötték be. A betört üvegen át több tízmillió forint értékben loptak el táskákat, napszemüvegeket és öveket, de a lopott tárgyak nagy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!