Ereszjavítással akartak kicsalni közel kétmillió forintot egy 89 éves debreceni nőtől

2024. április 18. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 89 éves nő azzal kereste fel az egyik debreceni bankfiókot, hogy 1,8 millió forintot vegyen le a számlájáról, amiből elmondása szerint sürgős ereszjavíttatását szerette volna kifizetni. A banki alkalmazottnak viszont gyanús lett az idős asszony története, ezért a pénz kiadása helyett inkább a rendőrséget értesítette, írja a police.hu.

Mint kiderült, a debreceni nyugdíjashoz április 16-án négy román férfi csengetett be, elmondták, hogy ereszjavítással és -cserével foglalkoznak, majd felhívták a nő figyelmét az ereszcsatornája rossz állapotára. Azt is hozzátették, hogy ilyen „rozoga” csatorna miatt akár bírságot is kaphat, és amikor az idős asszony megkérdezte, mégis mennyibe fog kerülni a javítás, válasz helyett már el is kezdték a munkát.

Mindössze egy órát dolgoztak a tetőn, majd közölték az 1,8 millió forintos végösszeget. A nő ezt sokallta és nem is volt ennyi pénze otthon, ekkor a munkások felajánlották neki, hogy elviszik a legközelebbi bankba, és megvárják, amíg leveszi a pénzt. A pénzintézet ügyintézőjének azonban gyanús lett a néni sürgető szüksége a nagy összegre, majd mikor az asszony elmesélte neki az ereszjavítás körülményeit, rögtön hívta a rendőrséget.

A csalók közben egy parkolóban várták a megvezetett nőt, aki viszont már rendőrök kíséretében tért vissza. A járőrök átkutatva a román állampolgárú férfiak autóját, több százezer forintot találtak benne, és csalás bűntett kísérlete miatt hallgatták ki őket. A nyomozás szerint nem először próbáltak meg átverni embereket ehhez hasonló módszerekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!