Molnár Áron bejelentette, hogy felfüggeszti működését a noÁr Mozgalom

2024. április 17. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Áron színész-aktivista Instagram-videóban jelentette be, hogy a noÁr Mozgalom egy időre befejezi működését; „egy időre elcsendesedünk”.

A színész ezt leginkább a fizikai és mentális egészség megőrzésének fontosságával indokolta. Ez volt az a szempont, miatt „a mozgalom egyik kapitánya” is más utat választott. Molnár szerint ezenkívül hiányoztak emberek olyan pozíciókból a mozgalmon belül, akik nélkül képtelenek tartani a saját maguk által diktált tempót.

„Egy elképesztően sikeres, a közösségépítésben, adománygyűjtésben és szervezetfejlődésben kimagaslóan jól működő mozgalom lettünk, de muszáj volt mérlegelni, átgondolni és levonni a tanulságokat a kudarcokból, sikerekből. A végső konklúzió az időszakos megállás lett”

– jelentette be a színész, aki egyúttal arról is informált, hogy amíg nem aktívak, adományokat sem fogadnak. Molnár arra biztatott, hogy aki eddig pénzt küldött nekik, csoportosítsa át adományait, keressen más csapatot, médiumot.

Szavait azzal zárta, „ha szükség lesz rájuk”, természetesen visszatérnek.

Molnár a Telexnek adott 2023. decemberi videóinterjújában is azt mondta, hogy „a noÁrnál van egyfajta kézifék, nagyon őszintén szólva, tanácstalanság, hogy mit lehet csinálni most ebben a hangulatban és atmoszférában, ami körbelengi ezt az országot és társadalmat”, és részben a kudarcok miatt úgy vélte, a mostani időszak „arra való, hogy kicsit elcsendesedjünk, figyeljünk, figyeljek, mivel jár a közügyekben való részvétel, mi történik, ha mi nem vagyunk ott”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!