Három exfideszes kihívója is lehet a kormánypárti polgármesternek Kalocsán

2024. április 17. – 08:13

Három exfideszes kihívója is lehet a kormánypárti polgármesternek Kalocsán
Filvig Géza, Kalocsa fideszes polgármestere és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter fóruma 2024. április 16-án – Fotó: Filvig Géza / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Fideszes szavazó legyen a talpán Kalocsán, aki kiigazodik, hogy mégis kire kell szavazni a június 9-i önkormányzati választáson. A 444 cikke szerint a kormánypártok a 2019-ben győztes Filvig Gézát indítják újra, ám három exfideszes kihívója is lesz:

  • Illés Attila, aki nemrég még a Fidesz kalocsai alelnöke volt, és szívesen lett volna a Fidesz polgármesterjelöltje. Elindult a belső jelölési folyamatban, de szerinte felülről megmondták, hogy a jelenlegi polgármestert kell támogatni.
  • Török Ferenc, Kalocsa első fideszes polgármestere (2010–2014).
  • Bagó Zoltán, aki korábban a Fidesz országgyűlési és önkormányzati képviselője (2002–2006), majd később EP-képviselője (2010–2014) is volt. 2019-ben már a Szívből Kalocsa civil szervezet színeiben indult a fideszes polgármesterjelölt ellen, de 18 százalékkal csak a harmadik helyen végzett.

A 2019-es választáson a fideszes Filvig Géza a szavazatok 45,99 százalékával nyert, a második Bolvári Ferdinánd, a Békés Kalocsáért Egyesület jelöltje lett, akit állítása szerint most az MSZP helyi szervezete is támogat. Az MSZP ugyanakkor a DK-val kötött országos megállapodás értelmében a DK-s Magóné Tóth Gyöngyi mögé állt be.

Magóné volt az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje a 2022-es országgyűlési választáson a kalocsai központú választókerületben. Kikapott ugyan a fideszes Font Sándortól, de Kalocsán több szavazatot kapott a DK-s jelölt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!