Több mint egyhavi csapadék hullott le Sopronban és Mosonmagyaróváron

2024. április 16. – 07:33

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős esőzésekkel érkezett meg a lehűlés Magyarország északi térségébe az éjszaka folyamán, hiszen Sopronban 44, Mosonmagyaróváron pedig 45 milliméter csapadék hullott kedden reggel fél hétig, ami az Időkép szerint egyhavi mennyiségnek felel meg.

Az előrejelzések alapján egy ideig megmarad a kettősség az ország időjárásában, hiszen a nap további részében is főként északon, északnyugaton lehet jelentős eső, amelynek mennyisége az utóbbi térségben elérheti a 20 millimétert. Magyarország más tájain, például az aszálytól sújtott Alföldön csak néhány milliméter csapadék várható, így a meteorológusok véleménye szerint a mostani hidegfront nem szünteti meg az ott kialakult szárazságot.

Az északon és a Dunántúlon várható tartós eső mellett délen és keleten napos-gomolyfelhős idő lehet záporokkal, délkeleten néhol zivatarokkal. A szél főként a déli tájakon lehet erős, olykor viharos, a legmagasabb nappali hőmérséklet az esős tájakon akár 8 fokig süllyed, máshol 23 fok körül alakul majd, délután viszont már délkeleten is csökkenni fog a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!