Tarlós István: Vitézy Dávid sétáljon az erdőben éjszaka, és fütyörésszen

2024. április 15. – 20:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magánjellegű dolog, hogy beperli-e Vitézy Dávidot, nem tudja, ez az infó hogy került ki a nyilvánosságba, egyelőre még fontolgatja, de Vitézy „csak várjon a sorsára, addig sétáljon az erdőben éjszaka, és fütyörésszen” – mondta Tarlós István az ATV-nek hétfő este arról, hogy azt fontolgatja, beperli Vitézy Dávidot a kirúgásáról tett kijelentései miatt.

Az LMP főpolgármester-jelölje több interjúban is azt állította, hogy Tarlós 2014-ben külső nyomásra rúgta ki őt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éléről. Tarlós szerint ezt teljesen valótlan.

„Amikor hallottam, Dávid miket mond, arra gondoltam, hogy akinek fiatalkora ellenére ilyen emlékezetkiesése van, az törődjön magával, különben nem éri meg ezt az életkort”, amiben Tarlós is van most, mondta a 75 éves volt főpolgármester.

Majd azzal folytatta, fel akarja frissíteni Vitézy memóriáját. „Amióta csak mondja, az égvilágon semmi bizonyíték nincs erre. Valóban beszélgettem az ő felmentéséről, és valóban kaptam Budapestről ilyen javaslatot, hogy nem biztos, hogy Dávidnak abban a székben kell ülnie.” Azt nem akarja részletezni, neki mi volt a baja Vitézy Dáviddal, mert „nem azért jött” a műsorba, de feszültségek voltak Vitézy körül.

Vitézy korábban arról is beszélt, hogy ő a 3-as metró ügyében a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig arra, hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket. Állítása szerint ez is szerepet játszott az elmozdításában. Tarlós erről is azt mondta, hogy ez sem igaz.

Arról beszélt, hogy ők megörökölték ezt a 30+ éves metrókat, és 2012-ben már voltak felháborodások metrólángolások miatt. Ki is ment a munkatársa Moszkvába arról érdeklődni, hogy a már eleve évekkel túlhasznált metrókat még meddig lehet használni. Nála orosz delegáció nem járt, mondta Tarlós. Ellentétben Vitézyvel, aki szerinte troliügyben találkozott az oroszokkal. Aztán pár hétre rá Vitézy kiírt egy tendert metróbeszerzése. „Elnézést kérek, ez nem egy védhető dolog”, hogy egy potenciális vásárlóval hetekkel a tender kiírása előtt egyeztet, mondta erről a volt főpolgármester.

Szerinte a 3-as metró esetében kényszerhelyzetben voltak: vagy felújítják a metrót, vagy leállítják. Azért csak ez a két opció volt, mert a kormányhatározat csak a felújítást tette lehetővé. Ezt pedig szerinte Vitézy is támogatta, de közben tudta azt is, hogy Tarlós István is új szerelvényeket akart volna – ellentétben azzal, amit most állít, mondta Tarlós.

A volt főpolgármester azt gondolja, hogy ezzel az üggyel Vitézy inkább „Karácsony Gergelyt akarja megtalálni”. De „Dávid ezzel tulajdonképpen bemártotta a kormányt, bemártott engem, a közbeszerzési döntőbizottságot, a BKV-igazgatóságot és ezen keresztül saját magát is. Megértem, hogy ő kampányol, nem haragszom a Dávidra” – mondta a volt főpolgármester.

Az Egyenes beszéd műsorvezetője, Rónai Egon úgy köszönt el, hogy majd pénteken Vitézy Dávidot várják a stúdióba, aki biztos reagál majd Tarlós szavaira, mire Tarlós úgy replikázott, ha ez így lesz, akkor ő újra akar majd reagálni Vitézyre. De azért azt javasolja az LMP főpolgármester-jelöltjének, hogy „visszafogott legyen, ha nem akar szénné égni ebben az ügyben”.

Frissítés: Vitézy Dávid pontokba szedve reagált Tarlós István tévés szereplésére Facebookon, a posztját itt lehet elolvasni. „Szívesen elmegyek fütyörészve sétálni az erdőben, ahogy Tarlós úr tanácsolja, de a fenti állításaim mellett ezt követően is ki fogok tartani, fenyegessen meg akárhányszor is akár a volt, akár a jelenlegi főpolgármester” – írja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!