Drogpolitikáról vitázna a Kutyapárt Deutsch Tamással

2024. április 14. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Április 20. hosszú évek óta a marihuána nemzetközi világnapja, általában ilyenkor szoktak a fű legalizásával kapcsolatos esemlényeket is tartani. A budapesti Million Marijuana March-ot idén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szervezi ezen a napon, és ennek örömére a párt EP-listavezetője, Le Marietta drogpolitikai vitára hívta ki a Fidesz EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást.

Le 14 órai kezdettel hívja vitára Deutschot „az európai uniós drogpolitika és a marihuána EU-s országokban is egyre gyakoribb legalizációja vagy dekriminalizációja” témában, bár a politikus egyelőre nem reagált a párt felkérésére. A harmadik meghívott egyébként Mikuláš Peksa, a cseh Kalózpárt európai parlamenti képviselője lenne majd, aki a fű legalizálását támogatja.

„Helyszínünk a Bulinegyed egyik jellegzetes pontja, az erzsébetvárosi Madách tér. Így reméljük, hogy nem csak EP-listavezetőként, hanem a Fidesz erzsébetvárosi alapszervezetének elnökeként és a kormánypárt bulibárójaként is eleget tesz kérésünknek”

– írják a sajtóközleményként is kiküldött meghívóban.

A marihuána legalizációja egyre elterjedtebb a nyugati világban. Az Egyesült Államokba a legtöbb állam már legalizálta a marihuánát, április 1-től pedig már Németországban is lehet törvényes keretek közet kannabiszt termeszteni vagy fogyasztani. A Kutyapárt meghívója Deutschnak egyébként azért is érzékelhető valamennyire provokatívnak, mert korábban Juhász Péter volt Együtt-politikus állította azt 2014-ben, hogy Deutsch fogyasztott már kábítószert, mire a fideszes politikus beperelte Juhászt a jó hírnév megsértése miatt, de a bíróság elutasította a keresetét, aztán később másodfokon a bíróság mégis Deutschnak adott igazat. Legutóbb pedig a Transparency jogi igazgatója viccelődött azzal, hogy Deutsch biztos valami „jó anyag” után nyilatkozott olyanokat róluk, hogy ők a legkorruptabb civil szervezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!