Átmenetileg bezár a szülészet a keszthelyi kórházban

2024. április 13. – 22:02

Másolás

Vágólapra másolva

Április 19-étől, azaz jövő péntektől átmenetileg bezár a keszthelyi kórház szülészete, így bár a járóbeteg-ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják majd, szülni Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára vagy Kaposvárra mehetnek majd azok, akik eddig ide mentek volna.

A kórház honlapján közzétett tájékoztatásból az nem derült ki, hogy előreláthatólag mennyi ideig lesz zárva a szülészet, ahogy az sem, hogy mi ennek az oka, de azt hangsúlyozták, hogy a vezetés az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé.

A bezárással kapcsolatban még annak hivatalos bejelentése előtt kerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot (Okfő), amely vasárnapra ígért tájékoztatást az ügyben. A válaszuk cikkünk megjelenése után, vasárnap délután érkezett meg: „A szülészeti fekvőbeteg ellátás átmeneti szüneteltetése mögött munkavállalót érintő betegség valamint kapacitásallokációs problémák állnak. Ezzel párhuzamosan jelenleg is tárgyalunk szakorvosokkal a helyzet gyors rendezése érdekében. Szeretnénk megnyugtatni az érintett lakosságot, hogy a köztes időben, a térségi együttműködésnek köszönhetően, egyetlen beteg sem marad ellátatlan.”

Cikkünket frissítettük az Okfő válaszával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!