Ízlelgessük a kifejezést: itt a tavaszi kánikula

2024. április 13. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton fátyol- és gomolyfelhőkkel kísért meleg napunk lesz, csapadék nem várható az Időkép előrejelzése szerint. A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül. Napközben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő, de ez még csak a hétvégi bemelegítés.

Vasárnap is napos-fátyolfelhős nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Ezzel pedig az idei év második hőségnapját jegyezhetjük fel, és egy 85 éves melegrekord dőlhet meg. Az 1939-ben, Túrkevén mért 28,7 fokos értéket ugyanis sok helyen meg fogjuk haladni vasárnap.

Csapadék napközben nem várható ekkor sem, de este, késő este egy-egy zápor, zivatar besodródhat északra, északnyugatra. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél.

Hétfőn egy közeledő hidegfront hatására elsősorban északon, északnyugaton és nyugaton eső, zápor, zivatar már kialakulhat, máshol még szárazabb, naposabb idő valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csapadékosabb tájakon 22–26, máshol 27–31 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 23 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb. Szerdán felhős, borongós időre van kilátás sokfelé esővel, záporral, keleten, délkeleten zivatarok is kialakulhatnak. A szeles időben mindössze 9–16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!