Menczer Tamás: Magyar Péter azért nem beszélt a tüntetésén a háborúról, mert az amerikaiak megtiltották neki

2024. április 12. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt van ez az új csodagyerek. Volt egy tüntetése, melyen mindenről beszélt, csak a háborúról nem. Nyilvánvalóan azért, mert az amerikaiak megtiltották neki”

– mondta Magyar Péterről Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Arra a kérdésre, hogy Magyar Péter jobb- vagy baloldali politikus-e, Menczer azt válaszolta, hogy szerinte ez nem vélemény kérdése, megismételte, amit már korábban mondott, hogy szerinte Magyar hazatalált a baloldalra. „Azt mondja, amit a magyar baloldal, akik körülötte vannak baloldali figurák, ugyanazt az utat járja be mint a baloldali hősök” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki a 24.hu cikke szerint megjegyezte azt is, hogy Magyar „baloldali klubokba jár, és baloldali újságírókkal beszél”. Szóba került Tarr Zoltán kirúgása is, amiről Menczer azt mondta, jobban szeret olyanokkal együtt dolgozni, akikkel egyetért.

„Ez egy bizalmi munkakör, hogyan lehetne valakiben megbízni, aki nyíltan kiáll azzal, hogy a kormányt meg akarja buktatni?” – mondta Tarr Zoltán korábbi állami munkahelyével kapcsolatban. Tarr próbaidős szerződését azután nem hosszabbították meg Nagy Márton minisztériumának háttérintézményénél, hogy szombaton felszólalt Magyar Péter tüntetésén, a Kossuth téren.

Magyar Péter csütörtökön írt arról a Facebook-oldalán, hogy nem háborúpárti. „Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen” – írta Magyar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!