Varga Mihály: A költségvetés őszi benyújtása segíteni fog abban, hogy lássák, milyen számokat tudnak adni háborús helyzetben

2024. április 11. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Vargának nekiszegezték a kérdést, hogy mi köze az amerikai elnökválasztásnak a magyar költségvetés belső folyamataihoz, elvégre a többi környezeti tényező nem új, a közelmúltban is arról volt szó, hogy áprilisban benyújtják a 2025-ös költségvetést, és a keretszámokat is közölték már.

A miniszter erre azt válaszolta, hogy a helyzet folyamatosan változik, a NATO-ban olyan döntések születnek, amelyek az eszkalációhoz is hozzájárulhatnak, erre a magyar kormánynak és a költségvetésnek is reagálnia kell. Szerinte az őszi tervezés segíteni fog abban, hogy egy háborús helyzetben milyen számokat tudnak adni.

Varga arra nem válaszolt, hogy miért függ ez az amerikai elnökválasztástól, ahogy arra sem, hogy a kitűzött keretszámok hogyan alakulnának, ha nem Donald Trumpot, hanem Joe Bident választanák meg, de azt hangsúlyozta, hogy fontos az elnökválasztás. Az eddigi tervezet szerinte most megy a fiókba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!