Nagy István: Brüsszel elárulta a magyar gazdálkodókat, a kormány segít nekik

2024. április 11. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az agrárminiszter szerint soha ekkora zöld ideológiai nyomás nem érte még az európai agráriumot, mint az elmúlt időszakban, a green dealt pedig szakmai alapot nélkülöző diktátumnak nevezte, amellyel az európai gazdák elvesztették a versenyképességüket és a jövőképüket is.

Az orosz–ukrán háborúval is komoly kihívások jöttek be, az ukrán termékek hatalmas mennyiségben jelentek meg az EU-s piacon a vámmentesség miatt, ez a helyzet pedig más globális tényezőkkel együtt Európa-szerte érdemben járult hozzá az alacsony termelői árszintekhez szerinte, és súlyos túlkínálat jellemzi a piacot.

Emellett minden korábbinál több teher hárul a termelőkre, amiből szerinte egyértelmű, hogy Brüsszel elárulta a magyar gazdálkodókat, és az ukrán oligarchákat támogatja. A magyar kormány ugyanakkor Nagy szerint mindig a nehéz körülményekben lévő gazdák érdekében cselekszik, akik a nehéz években is folyamatosan biztosították az ország élelmiszer-ellátását. Itt felértékelődik a kormányzati szerep az ágazatban, ezért ötpontos csomagot jelentettek be.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!