Gulyás szerint ha neki köze lenne Magyar Péter szerepvállalásához, akkor a jobboldal hálás lenne neki

2024. április 11. – 16:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem”

– küldte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda Gulyás Gergely válaszát kérdésünkre. Hogy pontosan miért lesz hálás neki a jobboldal, az már csak azért is kérdés, mert délután Gulyás az ATV-nek erre a kérdésre még azt mondta: „Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm. De ha mégis van, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem.”

A 444 rá is kérdezett Gulyásnál erre a mondatra, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda ekkor azt a választ küldte, hogy „Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogy ha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”

Gulyásék tehát a kormányinfó után nem sokkal lapunknak ugyanazt a választ írta, mint a többi sajtóorgánumnak. Ebben már az ATV-nek mondott „Ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. (…) Jól jegyezze meg mindenki” mondatot Gulyás pontosította,

a kik lesznek a hálásakról kiderült, hogy nem más, mint a jobboldal.

Gulyás válasza tehát egészen talányos. Esetleg arra utalhat, hogy szerinte Magyar Péter nagyot fog bukni, így hálás lehetne az úgynevezett jobboldal azért, mert egy jót nevetett.

Frissítés: Korábban azt írtuk, Gulyás a 444-nek küldött válaszában is azt írta, mindenki hálás lesz neki. A sajtóiroda azonban már pontosított választ küldött el minden orgánumnak, Gulyás kormányinfó végén lévő válaszában nem volt pontos, hogy ki lesz hálás neki.

Gulyás és Magyarék

„Az ismert volt előttem, hogy ez egy borzalmas házasság” – mondta a csütörtöki kormányinfó után a Telexnek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter és Magyar Péter kapcsolatáról. Gulyás ugyanakkor hozzátette, azt nem tudta, hogy bánik pontosan a feleségével Magyar, főleg nem 10 éve.

Gulyás kérdéseinkre azt is mondta, nem szívesen beszél magánjellegű dolgokról, de „mindkét félnek azt is réges-rég megmondtam, hogy még a katolikus egyház álláspontja szerint is a különélés indokolt. Az egyikben volt hajlandóság, a másikban meg nem.” Nemzetbiztonsági kockázatot ugyanakkor akkoriban nem látott az igazságügyi miniszter rossz házasságában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!