Kifarolt a fonyódi Fidesz abból, hogy állami területekért cserébe elpasszoljon egy partszakaszt

2024. április 11. – 21:24

Másolás

Vágólapra másolva

A fonyódi fideszesek korábban támogatták, hogy az Erzsébet-táborhoz kerüljön egy értékes, másfél kilométeres partszakasz. A Balaton-parti fonyódligeti területért cserébe az állam korábban nehezen hasznosítható területeket ajánlott fel az önkormányzatnak.

A területcseréről szóló rendkívüli ülésre végül nem ment el a Fidesz–KDNP-s polgármester, Hidvégi József, aki korábban benyújtotta a cseréről szóló előterjesztést, írja a Népszava. A csütörtöki ülésen a kormánypárti képviselők is leszavazták a bizniszt.

Március elején derült ki, hogy habár a fonyódligeti Erzsébet-tábor melletti másfél kilométer hosszan elnyúló Balaton-parti területet eddig bárki használhatta sétálásra, horgászásra vagy biciklizésre, csakhogy ennek még idén vége szakad, mert „a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát”.

Ezért a területért cserébe az önkormányzat két kül- és egy belterületi ingatlant kap. Ezeknek nézett most utána a Népszava, így derült ki, hogy az állam odaad például egy, Nagyberek szélén, az M7-es autópálya melletti, 3,3 hektáros kivett mocsár-rétet, és kapnának egy, a városi piactól délkeletre fekvő 0,1, hektáros területet. Emellett a városé lenne még egy, a tóhoz közel lévő, de nem vízparti, a Báthory strand és egy gyerekotthon melletti 1,7 hektáros telek is.

A fonyódi ülés után az alpolgármester elismerte, hogy a mostani döntés csak a regnáló ülésre tartozik. Tehát a jelenlegi polgármester nem, egy következő azonban újra nekifuthat ugyanennek az ügynek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!