Jogosítvány nélküli, vezetéstől eltiltott, drog hatása alatt álló taxist kapcsoltak le a rendőrök

2024. április 9. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett az a budapesti taxisofőr, aki a fővárosi rendőrök múlt hétvégi ellenőrzésén akadt fent. Ahogy azok a taxisok is, akik az előre meghatározott tarifánál jóval többet számláztak, írja a Police.hu.

Április 6-án és 7-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztálya, a VI. kerületi kapitányság és a BKK taxiellenőrei közösen tartottak ellenőrzést a Dózsa György út 1. szám előtt, és összesen 166 taxist ellenőriztek.

Egy sofőrt elfogtak, miután kiderült, hogy jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás hatálya alatt vezetett, mindemellett kábítószer befolyása alatt állt. Az ellenőrzés során találtak egy másik sofőrt is, aki szintén eltiltás hatálya alatt vezetett, a ruházatában pedig „drog fogyasztására utaló, anyagmaradvánnyal szennyezett csövet találtak”. A taxisnál a mintavétel is pozitív értéket mutatott.

A rendőrség szerint volt három olyan taxis is, akik az előre meghatározott tarifánál jóval többet számláztak. Menet közben, az utas tudta nélkül váltották át az órát, hogy az a végén magasabb összeget mutasson: két sofőr a jogszabályban meghatározott 440 forint/kilométer helyett 880 forinttal számolt, egy pedig menet közben 3500, majd 5500 forint/kilométer díjra váltotta át a számlálót.

Ezenkívül hét, záróvonalat átlépő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, további kilenc járművezető nem tudta a helyszínen igazolni, hogy engedéllyel nyújt szolgáltatást. A szabálytalanságok sorában előfordult még nem hitelesített taxióra, szabálytalan fordulás, és lejárt orvosi engedély.

A BRFK a társszervekkel közreműködve továbbra is folytatja a hasonló ellenőrzéseket Budapest teljes területén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!