Újra járnak a vonatok a Rákosrendezőt érintő vonalakon a hétfő esti tűz után

2024. április 9. – 05:24

Újra járnak a vonatok a Rákosrendezőt érintő vonalakon a hétfő esti tűz után
Tűz Rákosrendezú állomáson – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn este egy rakás vasúti talpfa gyulladt ki Rákosrendező állomáson a megszüntetett vágányok területén. Felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették az állomást, a területet robbanásveszélyesnek minősítették, és lezárták a környéket. A tüzet éjfél után sikerült eloltani, a katasztrófavédelem kedd hajnali fél 1-kor azt közölte, hogy már csak egy vízágyú dolgozik a helyszínen.

Ugyanakkor a lángra kapott rakat szétbontása még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani.Az oltásban tizenkilenc jármű és több, mint ötven tűzoltó vett részt. A talpfák szétbontásán és végleges oltásán még kedden reggel is dolgoztak a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt.

Rákosrendező állomás kedd reggel – Fotó: Olvasói fotó
Rákosrendező állomás kedd reggel – Fotó: Olvasói fotó

A Mávinform kedd hajnali 1 óra után kiadott közleménye szerint újraindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendezőn. A Budapest–Esztergom-, a Budapest–Vác–Szob- és a Budapest–Veresegyház–Vác-vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek. A katasztrófavédelem azt írta, hogy a vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdonnyal vontatták távolabb.

A Katasztrófavédelem videója a tűzről:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!