Lázár megígérte, megépítik az új Pázmány Campust

2024. április 9. – 20:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János építési és közlekedési miniszter arról írt a Facebook-oldalán, hogy „megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát! Tesszük ezt a helyiekkel egyeztetve, annak ellenére is, hogy a bíróság elutasította a beruházás ellen tiltakozók azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét.”

Lázár kifejtette, számukra az a fontos: a helyi lakosok mondják el, hogy a környék melyik homlokzatai vagy utcái újuljanak meg. Parkolóházat vagy mélygarázst építsenek, vagy még több parkot létesítsenek. Egyetemet és békét – zárta a posztját.

„Nem tervezünk ebből visszalépni” – mondta tavaly decemberben Lázár államtitkára, Lánszki Regő azon a közmeghallgatáson, amit a Palotanegyedbe tervezett új Pázmány Campus miatt hívtak össze. A lakók nem értették, hogy miért akarják elbontani a Rádió régi épületeit, az önkormányzat akkor az egyeztetést hiányolta, miközben a kormány képviselői azt állították, hogy ők mindenkivel mindent megtárgyaltak.

A Zöld Palotanegyedért nevű szervezet április 18-án színpadot állít fel a Pollack Mihály téren, hogy egy zenés rendezvény keretében hívják fel a figyelmet a Magyar Rádió épületeinek és stúdióinak megóvására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!