Hazatérhetett a kórházból a soproni kutyaharapás ötéves áldozata

2024. április 8. – 11:23

Hazatérhetett a kórházból a soproni kutyaharapás ötéves áldozata
A társasház udvara, ahol a kutya megtámadta a kislányt – Fotó: Nagy Márta / Telex
Nagy Márta
Nagy Márta
Soproni tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Hatórás műtét, több mint egy hétig tartó mesterséges altatás, összesen huszonkilenc napos intenzív kórházi ápolás után hazavihették Timikét szülei a győri kórházból. A soproni kislányt és nagymamáját márciusban támadta meg egy kutya, az ötéves gyereknek főleg az arca sérült. Sopronban több összefogás is indult a család támogatására.

A fiatal szülők a drámai kutyatámadás óta minden áldott nap Sopronból már reggel Győrbe utaztak, és estig felváltva kislányuk mellett voltak a megyei kórházban, miközben két és fél éves kisfiukra rokonok vigyáztak. Timike az operáló teamnek és a gondos ápolásnak hála túlélte a borzalmas támadást, de a Telexnek nyilatkozó szülők elmondták, hosszú és nehéz időszak elé néznek, hiszen a kislányra helyreállító műtétek sora vár.

A család barátai a Facebookon indítottak támogató oldalt, sokan siettek is segíteni a nehéz helyzetbe került családot. A Fertőszentmiklósi Kézilabda Klub bajnoki mérkőzésen gyűjtött a javukra, a Fertődi Sportegyesület hazai mérkőzésén nem belépőt szedtek, hanem adományt gyűjtöttek, a balfi focisták jótékonysági mérkőzést szerveztek, egy soproni pizzataxi minden megrendelt pizza árából háromszáz forintot a családnak ajánlott fel. Gyűjtést szervezett a Rotary Klub Sopron, a Csendtörők zenekar pedig külön koncertet tartott a kislány és családja javára.

A legjobb hír mégis az, hogy a kislányt hazavihették soproni otthonukba, és ezzel a költséges napi ingázás is megszűnt.

„Apukája fogja kötözni otthon tovább, és hetente visszük vissza a plasztikai osztályra. Lesz majd egy újabb arcműtéte és a lemezeket is kiveszik az állkapcsából. A szájsebészetre májusba megyünk vissza, akkor tudunk majd konkrétabbat a műtétek soráról” – mondta el a kislány édesanyja. Timike számukra – és sokak számára – igazi kis hős. A törékeny kislány hihetetlen élni akarással és kitartással szeretne újra gondtalan gyerek lenni.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!