Bombafenyegetés miatt kiürítették a Miskolci Törvényszék épületét

2024. április 8. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Miskolci Törvényszék felrobbantásával fenyegetőzött telefonon egy ismeretlen személy, emiatt hétfő délután kiürítették az épületet – írta a Boon.hu.

A törvényszék szóvivője, dr. Tőzsér Ildikó azt mondta, több mint tíz éve nem volt bombariasztás a Miskolci Törvényszéken, amióta felszerelték a fémérzékelő rendszert. Azóta gyakorlatilag lehetetlen bármilyen fegyvert vagy robbanószert bevinni az épületbe. Hozzátette, hogy az eset jogilag terrorcselekménnyel való fenyegetésnek minősül, aminél a büntetési tétel minimum öt évtől kezdődik.

„Délután fél egy körül jelezték számunkra, hogy mindenkinek el kell hagynia az épületet. A rendőrség egy hatalmas kordont húzott egészen a Lánykollégium végéig, így a gyermekek sem mehettek be oda ebédelni. Nem tudjuk, ki telefonált. Ilyenkor mindig a bíróság vezetője dönt arról, hogy érdemes-e kiüríteni az épületet” – mondta a szóvivő.

A Miskolci Rendőr-főkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított eljárást, a telefonálót még nem tudták azonosítani, ezért egyelőre gyanúsított sincs. A törvényszék épületénél nem találtak robbanószert, nem volt semmilyen detonáció – írta a 24.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!