Gyurcsány Magyar Péterről: Vannak, akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét

2024. április 7. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc úgy reagált a szombati Magyar Péter-tüntetésre, hogy Magyar nevét egyébként egyszer sem írta le.

A tüntetés egy pontján a szicíliai maffiáról szóló, Polip című olasz sorozat főcímzenéjét hegedülték a színpadon, közben a háttérben a kivetítőn a sorozatból kivágott jeleneteket játszottak be. Ebbe pedig Gyurcsány Ferencről is befért egy felvétel. Magyar pedig beszédében is megemlítette a DK elnökét, akiről azt mondta, Gyurcsány „a pillére és a biztosítéka” Orbán Viktor rendszerének.

A DK elnöke a Facebookon most arról írt, „vannak választók, akik történelmi gyalázatnak tekintik Orbán kormányzását, akik azzal egy percre se alkudtak meg, akik mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit, akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre”, és akik a küzdelmet „nem bízzák a tegnapi ellenfeleikre”.

Az MSZP társelnöke is reagált a tüntetésre. Kunhalmi Ágnes szerint „Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes és lényegében meg sem érintette az, ami történik”. Azt is írta, hogy „Magyar Péter úr is tudja, hogy legkésőbb 2026-ban a jelenlegi választójogi törvény miatt koalíciós kényszer lesz”, de neki csak azokkal képzelhető el koalíció, akik nem hajlandók együttműködni egy Orbán nélküli Fidesszel sem.

Magyar ugyanis korábban nem adott egyértelmű választ arra, hogy a Fidesszel kötne-e koalíciót a 2026-os választás után. Arról beszélt, új pártja programjában benne lesz, hogy egy miniszterelnök maximum két cikluson keresztül lehet hivatalban, így Orbánt nem fogadnák el 2026-ban már a koalíciós kormány vezetőjének.

A szombati tüntetésről készült videónkat alább lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!