Mégis lesz orvosi ügyelet nyártól Tahitótfaluban

2024. április 5. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Mégis lesz orvosi ügyelet a nyári időszakban Tahitótfaluban, így engedett a kormány a helyi civileknek, akik azután kezdtek erőteljes tiltakozásba, miután a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása során a Dunakanyarban több ügyeleti pontot is megszüntettek, írja a Népszava.

A tahitótfalusi civilek korábban több mint négyezer, a pomáziak pedig további ezer aláírást gyűjtöttek össze a településükön való ellátás visszaállításáért. A települések polgármesterei legutóbb március elején jártak Takács Péter egészségügyért felelős államtitkárnál, akitől azt kérték, korrigálják a Dunakanyarban az új rendszert, de a kormányzat hajthatatlan volt.

Kedd este Vitályos Eszter, a Dunakanyar országgyűlési képviselője, friss kormányszóvivő lakossági fórumot hívott össze Szentendrén Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójával együtt. A lap beszámolója szerint Győrfi azt mondta, az Országos Mentőszolgálat statisztikája ugyan nem indokolja a térségben az alapellátási ügyeleti pontok bővítését, de elismerik a dunakanyari térség sajátosságait, köztük azt, hogy a 11-es út gyakran bedugul, ezért nem lehet rajta közlekedni. Ez indokolja egy „másodvonalú ügyeleti pont, telephely” újranyitását Tahitótfalun a nyári időszakra. Az ügyleti pont újranyitásával kapcsolatban azonban nem árultak el további részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!