Gődény György pártját is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság

2024. április 5. – 19:31

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvántartásba vette az Európai Parlament (EP) képviselőinek választására és az önkormányzati választásra a Normális Élet Pártját – írja az MTI. Ahogy a 444 emlékeztet, ez a párt a Covid-járvány alatt ismertté vált Gődény György pártja, ami a 2022-es országgyűlési választásokon úgy indult, hogy egyik jelöltje 11 halott ember adataival adott le ajánlóíveket, ami miatt a helyi választási bizottság akkor feljelentést is tett. A pártot aztán Stekler Ottó vezette, aki a több százmillió forintos állami kampánytámogatások lenyúlására hozott létre korábban kamupártokat.

Az önkormányzati választásra nyilvántartásba vették a Megyei Jogú Városért Egyesületet, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesületet, a Szegvár Plusz Egyesületet, a TESO Egyesületet, az Agóra Egyesületet, a Délpesti Patrióták Szakmai Egyesületet, a Civilek Nagykovácsiért Egyesületet, a 2112 Veresegyházért Egyesületet, a Civil Demokraták Városunkért Egyesületet, a Közösségünk Almádiért Egyesületet, a Közösen a Városért Egyesületet, az Összefogás városunkért egyesületet, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesületet, a Szövetség Érdért Egyesületet, valamint a „Dr. Vass Péter Koalíció” Egyesületet. Visszautasította az NVB, hogy jelölőszervezetként nyilvántartásba vegye a Jászapátiért Önökkel Szövetségben Egyesületet, mert a kérelmet nem az arra jogosult nyújtotta be.

Az EP-választásra a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint péntek délig már 25 pártot vettek nyilvántartásba jogerősen, az önkormányzati választásra 234 jelölőszervezetet, a nemzetiségi választásra pedig 61-et.

Az NVB pénteki határozatai nem jogerősek, három napon belül lehet ellenük jogorvoslatot kérni a Kúriánál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!