Novák szerint Kövér is nyitott lenne arra, hogy a parlament ne vegyen több Coca-Colát

2024. április 4. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Különös ötlettel állt elő Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője az Országgyűlés csütörtöki házbizottsági ülésén. A politikus „betiltaná a Coca-Colát a parlamentben, mert szerinte a cég az »LMBTQ-lobbi« tagja” – írja Facebook-posztjában Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője, aki ott volt az ülésen. Beszámolója szerint Novák azzal indokolta a kérését, hogy „szúrja a szemét, ha a kólás üvegre néz”.

„Sajnálom, hogy Bedő Dávidnak az Országgyűlés LMBTQ-tagozatának vezetőjeként csak ez ragadt meg” – reagált a Telexnek Novák Előd. A képviselő arról írt: emellett a jóval fontosabb alkotmánybírósági választást is szorgalmazta, miután csak a Mi Hazánk jelölt alkotmánybírót a határidőig, valamint az alkotmányos mulasztások orvoslását is sürgette a házbizottság ülésén.

„Bedő Dávidnak szövegértési nehézségei is vannak (pedig megkapta írásban is a mai ülés jegyzőkönyvét), mert nem mondtam olyat, hogy be kéne tiltani, pusztán a közpénzből való beszerzéseknél és a reprezentatív eseményeken való felszolgálásnál javasoltam kerülni a Coca-Colát mint az LMBTQ-propaganda egyik fő támogatóját” – fogalmazott Novák, majd azt is hozzátette:

javaslatára Kövér László házelnök is nyitottságot mutatott.

Novák 2019-ben a Coca-Cola azonos nemű párokat szerepeltető plakátjai ellen tiltakozva megpróbálta lezárni a cég dunaharaszti gyárának bejáratát. Akkor a vak, rákos, pedofil emberekhez hasonlította a melegeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!