Egyelőre nem indult el az ellen-Partizánnak szánt Köztér

2024. április 4. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Március 30. lett volna a céldátum, mégsincs nyoma annak, hogy elindult volna az ellen-Partizánként emlegetett, Köztér című YouTube-csatorna.

A Hvg.hu cikke szerint azt is beharangozták, hogy a nyitó nagyinterjú Reviczky Gábor színművésszel érkezik, amit március közepén fel is vettek, de valamiért nem készült el időre. A lap úgy tudja, hogy az eredetileg tervezett, 28-30 fős stábnál jóval nagyobb létszámmal, negyven fővel állt össze a csapat.

Kurucz Dániel, a gyártó cég vezérigazgatója, a budapesti Fidelitas korábbi elnöke nem kívánt nyilatkozni a lap megkeresésére. Pelyach Gergely, a Hír tv főszerkesztője, akit állítólag szerettek volna leigazolni, csak annyit mondott, hogy „nincsen Köztér”. Szűkszavú volt Törőcsik Zsolt, a közmédia riportere is, aki szintén hívtak a formálódó stábba.

Kurucz Dániel 2016-ban távozott a budapesti Fidelitas elnöki posztjáról, és utána ki is lépett a Fidesz ifjúsági szervezetéből. A Fidesztől és a politikától azonban nem távolodott el, mert 2014 és 2019 között a Miniszterelnökségen dolgozott, 2015-ben pedig kormánytisztviselővé nevezték ki.

Szintén Kurucz nevéhez kötődik a Hungarikumokkal a világ körül című utazós sorozat is, amire korábban több milliós állami támogatásokat kapott a produkciót jegyző cége. Kurucz az egykori VIVA TV-s műsorvezető Meruk Marcell-lel készítette a Trianonról szóló, 1920 – Mi lett volna, ha című történelmi dokumentumfilmet, amit az M5 is vetített tavaly.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!