Ellen-Partizánnak szánt új YouTube-csatorna indul a budapesti Fidelitas egykori elnökével

2024. március 21. – 16:17

Ellen-Partizánnak szánt új YouTube-csatorna indul a budapesti Fidelitas egykori elnökével
Kurucz Dániel, a Fidelitas budapesti alelnöke beszédet mond a Terror Háza Múzeum előtt 2014. november 22-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti Fidelitas korábbi elnökének vezetésével Köztér néven „keresztény, nemzeti-liberális ideológiákat erősítő”, közéleti-politikai fókuszú új YouTube-csatorna indul, írja a hvg360. A lap információi szerint a Gulyás Márton-féle Partizán és a JÓLVANEZÍGY nevű YouTube-csatorna mintájára elképzelt műsorral elsősorban a 30 alatti, bizonytalan szavazókat akarják megszólítani.

A hvg360 úgy tudja, hogy az első adást már fel is vették, amiben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Reviczky Gábor színész szerepel majd, de Szijjártó Péter külügyminiszter is feltűnhet a műsorban. Az új YouTube csatornának már honlapja és Instragram-oldala is van. A Fidesz nem először próbálja megszólítani a fiatalokat, de a rengeteg elköltött közpénz ellenére eddig nem sok sikerrel.

A projekt ötletgazdája, producere és műsorvezetője az a Kurucz Dániel, aki korábban a budepesti Fidelitas elnöke is volt. 2016-ban távozott posztjáról, és utána ki is lépett a Fidesz ifjúsági szervezetéből. A Fidesztől és a politikától azonban nem távolodott el, mert 2014 és 2019 között a Miniszterelnökségen dolgozott, 2015-ben pedig kormánytisztviselővé nevezték ki.

Szintén Kurucz nevéhez kötődik a Hungarikumokkal a világ körül című utazós sorozat is, amire korábban több milliós állami támogatásokat kapott a produkciót jegyző cége. Kurucz az egykori VIVA TV-s műsorvezető Meruk Marcell-lel készítette a Trianonról szóló, 1920 – Mi lett volna, ha című történelmi dokumentumfilmet, ami az M5 is vetített tavaly.

A tervek szerint heti három műsor, plusz havi egy adás lenne az ellen-Partizánként elképzelt csatornán. A főműsornak szánt Köztér show heti rendszerességű, életinterjú jellegű hosszabb beszélgetés lenne politikusokkal, sportolókkal és közéleti szereplőkkel. A Köztér street műsorban az utca embere által feltett kérdéseket szegeznék a stúdióban a vendégnek. A Köztér studio videóbejátszásokra épül, amelyek a vendég reagál majd. A Köztér docuban minden hónapban egy-egy konkrét, fontos közéleti-társadalmi témát dolgoznak fel 15-25 percben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!