MSZP-s volt, most a Fidesz polgármesterjelöltje lesz Dunaújvárosban

2024. április 3. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar András lesz a Fidesz-KDNP és a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) közös polgármesterjelöltje Dunaújvárosban – jelentette be Magyar a Facebookon. Magyar korábban az MSZP helyi szervezetének elnöke volt.

A korábbi MSZP-s politikus jelöltségéhez a Fidesz helyi országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos is gratulált, mint írta, „András egy igazi integratív személyiség, aki egyaránt meg tudja szólítani a különböző politikai nézetű városlakókat”. A Fidesz választókerületi elnöke, Molnár Krisztián azt írta: „Magyar András egy köztiszteletben álló lokálpatrióta, aki a jelenlegi jobbikos-gyurcsányista városvezetéssel ellentétben komoly városfejlesztési elképzelésekkel, -vízióval és -stratégiával bír”.

2019 októberében az ellenzéki pártok a jobbikos Pintér Tamást indították Dunaújvárosban polgármesternek, aki meg is nyerte a választást. Pintér már tavaly novemberben bejelentette, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon újrázik a Rajta Újváros! Egyesület színeiben.

A 2022-es országgyűlési választásokon Fejér megye 4-es körzetében az ellenzéki összefogás a szintén jobbikos Kálló Gergelyt jelölte, ami az akkor még MSZP-s Magyarnak nem igazán tetszett, egy magánbeszélgetésen egy kiszivárgott hangfelvétel szerint azt mondta, Kálló „egy hülyegyerek”, és egy senki a fideszes jelölthöz képest. Az eset után Magyar András lemondott pártvezetői pozíciójáról, és kilépett az MSZP-ből - írja az Index.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!