Karsai Dániel abbahagyja ügyvédi tevékenységét, és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából

2024. április 3. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Abbahagyja ügyvédi tevékenységét, egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából Karsai Dániel ALS-beteg alkotmányjogász, aki régóta azért küzd, hogy ha eljön az idő, méltósággal vethessen véget az életének – tudta meg a Telex.

Karsai pert indított a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy méltósággal fejezhesse be az életét. Magyarországon az aktív eutanáziát tiltják a jogszabályok. Az ügyét novemberben kezdte tárgyalni a strasbourgi testület, Karsai abban bízik, hogy májusban ítéletet hoznak.

Az ügyvédi iroda közleménye szerint Karsai Dániel március 31-én fejezte be a munkát. A Karsai Dániel Ügyvédi Iroda taggyűlése ezt egyhangúlag elfogadta. Karsai Dániel döntése az iroda működését és az Emberi Jogok Európai Bíróságán folyamatban lévő életvégi döntések szabadságáról szóló ügyét sem érinti. A képviseletét továbbra is ellátják.

Az okokról telefonon kérdeztük dr. Frank Evelyn irodavezető ügyvédet, aki annyit mondott: Karsai Dániel már nem tud annyi energiát fordítani a munkájára, mint eddig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!