A napi e-matrica utólag vásárolva is jól jöhet egy téves felhajtás után

2024. április 2. – 16:22

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnaptól, azaz április 1-től lehet már napi e-matricát vásárolni, az új rendszerről pedig néhány gyakran felmerülő kérdést tisztázott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

Azt például eddig is lehetett tudni, hogy a napi e-matrica a megjelölt naptári napra érvényes, tehát egy hosszabb, másnap éjszakába nyúló utazásra nem érdemes ezt az opciót választani. Emellett kiderült az is, hogy azoknak, akik nem online vásárolnák meg a napi matricát, érdemes előre érdeklődniük a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről.

„2024. április 1-jétől ugyanis még nem minden viszonteladó partnerünknél lehet megvásárolni az új típusú vignettát” – írta a Hegylakok.hu kérdésére a NÚSZ.

Az oldal arra is felhívja a figyelmet, hogy bizonyos esetekben még jól is jöhet a napi e-matrica. Például akkor, ha tévedésből hajtunk fel egy olyan szakaszra, amelyre nincs érvényes matricánk.

Ilyen helyzetben utólag, 60 percen belül is megvehető a napi e-matrica, amellyel elkerülhető a későbbi bírság a jogosulatlan úthasználatért.

A napi e-matrica a személygépkocsival utazóknak 5150 Ft-ba kerül, a motorosoknak pedig 2570 Ft-t kell fizetniük ugyanezért. A D2 kategóriába tartozó furgonoknak pedig drágább lesz a használati díj, nekik 7310 Ft-ot kell fizetniük a napi használatért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!