Egy bottal közlekedő idős nő lépett a vonat elé Monoron, centiken múlt a tragédia

2024. március 30. – 19:51

Másolás

Vágólapra másolva

Március végéig összesen tizenöt baleset történt a Magyarországon található vasúti átjárókban, és amint az egy monori térfigyelő kamera felvételéről kiderül, a tizenhatodik kis híján egy a városban található átkelőben történt. A néhány héttel ezelőtti esetet az RTL mutatta be, a felvételen az látható, hogy egy idős nő a tilos jelzés ellenére a fénysorompóval és félsorompóval biztosított átjáróba lép, miközben mindkét irányból vonatok haladnak át.

Az egyik még azelőtt átszáguld a kereszteződésen, hogy a bottal közlekedő nő a sínekre sétál, és bár a videó szerint ezután jobbra pillant, ahonnan a másik, Ceglédről Budapestre tartó vonat érkezik, ennek ellenére meg sem torpan. A baleset mindössze centimétereken múlt. Mivel a MÁV tájékoztatása szerint a mozdonyvezető látta, hogy valaki áll a sínek mellett, vészfékezésbe kezdett, ezért nem sokkal az átjáró után meg is állt, és csak akkor indult tovább, amikor kiderült, hogy nem gázolt el senkit.

Az ügyben a rendőrség vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt kezdett nyomozást, a monori átjáróban szabálytalankodó nőt pedig jelenleg is keresik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!