Új posztot kap Porkoláb Imre dandártábornok

2024. március 30. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadójának munkatársa lesz Porkoláb Imre dandártábornok, közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Porkoláb Imre – Fotó: Honvedelem.hu
Porkoláb Imre – Fotó: Honvedelem.hu

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtöki hatállyal visszavonta Porkoláb Imre védelmi innovációért felelős miniszteri biztosi kinevezését. Ezt a pozíciót 2022 novembere óta töltötte be.

Mint írták, Porkoláb tábornok Biró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó közvetlen munkatársaként, vezető beosztásban folytatja munkáját. A katonai innovációért felelős minisztériumi feladatokat továbbra is a miniszter irányítása alatt álló Védelmi Innovációs Kutatóintézet látja el.

Porkoláb Imre volt az első magyar katona, aki elvégezte a Sandhurst Akadémia egyéves képzését 1994-ben, élményeit később egy könyvben írta meg. Néhány éve a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is ezen az akadémián végzett a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. A katonákra kőkemény fizikai és mentális kiképzés vár itt. Húsz jelentkezőből legfeljebb egy kerülhet be az akadémiára, de az egyéves képzés során is jókora lemorzsolódás volt. Volt olyan diák, akit az utolsó héten vágtak ki, mert nem megfelelően viselkedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!