Toroczkai rágalmazásért perli Hadházyt, miután az orosz ügynököket emlegetett egy posztjában

2024. március 29. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egy Facebook-posztban reagált a hírre, miszerint magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából, hogy oroszbarát propagandát terjesszenek az unióban. Mint írtuk, a cseh titkosszolgálatoknak sikerült leleplezni egy oroszbarát propagandahálózatot, ami a prágai székhelyű Voice of Europe híroldalon tett közzé olyan nyilatkozatokat, amik azt hangoztatták, hogy az unió állítsa le Ukrajna támogatását. A nyilatkozatokért a politikusok pénzt kaptak, ami fedezte a közelgő EP-választások kampány költségeit.

Hadházy azt írta, egyelőre nem nevezték meg, ki volt a hálózat magyar tagja. „Nem tart azonban sokáig megnézni a web.archive segítségével, hogy

kivel készített interjút a ma már nem elérhető híroldal: TOROCZKAI LÁSZLÓVAL, a zsebnáci párt elnökével, illetve Szánthó Miklóssal, az állami pénzzel kitömött Alapjogokért Központ igazgatójával.”

A képviselő posztjában arra is kitért, hogy a Deník N cseh lap szerint a prágai szolgáltatók Petr Bystron nevét küldték Berlinbe. A cseh származású német AfD-politikus a gyanú szerint szintén tagja volt a hálózatnak, ami a magyarok mellett német, belga, francia, holland és lengyel politikusokat is pénzelhetett.

„Na és ki volt az egyik vendége a Mi Hazánk január végi rendezvényének? Persze, hogy Petr Bystron (ez volt az az esemény, ahol Toroczkai arról szónokolt, hogy pártja »igényt tart Kárpátaljára«)”

– írja Hadházy, aki szerint régóta szégyenben élünk a világ előtt az Orbán-kormány és Oroszország barátsága miatt. „De a jelek szerint Moszkvának ez is kevés, szükségük van a zsebnácikra is, hogy terjesszék a propagandát és gyengítsék az európai egységet” – zárja a posztját a független politikus.

Minderre Toroczkai László az X-en reagált, bejegyzésben azt írta,

rágalmazás miatt bepereli Hadházy Ákost.

„A jelek szerint ugyanis a globalista hálózat is megkezdte ócska kampányát, hogy beavatkozzanak az EP-választásokba. (…) Hadházy Ákos is megkapta az utasítást, ezért azt sugallja Facebook-oldalán, hogy én is tagja vagyok a Voice of Europe-nak”.

Toroczkai felszólította Hadházyt, hogy mutasson valódi bizonyítékokat, ha már egyszer vádaskodik.

„Az egyetlen bizonyítéka, hogy a Voice of Europe interjút készített velem. Még szép, hogy interjút adtam, ha kértek. Ez a dolgom. Ehhez nem kell titkosszolgálati nyomozás. Azt nem tudtam, hogy esetleg oroszok finanszírozzák, de akkor mi van?

Egyenesen az orosz állami médiának is adok rendszeresen örömmel interjút, nem kell ehhez trükközni, ahogy a BBC-nek vagy az amerikai AP-nek is szoktam.”

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt sem érti, miért probléma, hogy Petr Bystron beszédet mondott az egyik rendezvényükön. „És ő is kapcsolatban állt ezzel a médiummal? És akkor mi van?”

Írásában kiállt a Mi Hazánk álláspontja mellett, miszerint ellenzik a Ukrajna EU- és NATO-tagságát is, ahogy Ukrajna finanszírozását és a fegyverszállítását is. „Nem érdekel, ha ezt oroszbarátságnak nevezi a globalista kör, és annak hazai ügynökei. Az viszont rágalmazás, hogy a kampányunkat Oroszország finanszírozza, vagy hogy fizetést kapnék ezért Moszkvától. Emiatt beperelem Hadházy ügynököt és minden sajtóterméket, vagy bárkit, aki ezt állítja” – tette hozzá Toroczkai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!